Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić: Moram biti pravi na terenu da bih se vratio u reprezentaciju

susic-tino

Tino-Sven Sušić još je 2016. napustio Hajduk, ali povremeni reprezentativac BiH na novim adresama (Genk, Maccabi Tel Aviv) nije bio uspješan kao u bijelom dresu. Prva belgijska seniorska avantura donijela mu je 24 nastupa (1 gol), dok je u Izraelu zaigrao samo četiri puta. I tako je za 25-godišnjeg ofenzivca početkom 2018. stiglo vrijeme za promjenu sredine…

Proteklih se dana skrasio u Royal Antwerpu, petoplasiranoj ekipi belgijske lige, podsjeća Goal.

– Iza mene je teže razdoblje karijere u kojem nisam previše igrao. Vjerujem da sam konačno pronašao pravu sredinu za svoj napredak. Vratio sam se u svoju Belgiju, tu sam već prošao toliko toga, pa znam što me očekuje u nastavku sezone. Naš primarni cilj je plasman u taj Playoff , sada se nalazimo na petoj poziciji i to nam ne bi smjelo izmaknuti, rekao je Sušić.

Za neigranje u Genku nimalo sebe ne krivi, ali to što nije igrao u Makabiju vidi kao isključivo svoju krivicu. Promjene su se u međuvremenu dogodile i na klupi BiH, na koju je stigao Robert Prosinečki…

– Ne poznajem ga, ali naravno da sam o njemu čuo puno sjajnih priča. I kao o igraču, i kao o treneru. Svako bi uvijek volio biti dio reprezentacije, tako naravno i ja. Ali, prije svega moram biti pravi na terenu, nametnuti se i postati važan igrač Antwerpa, sebi, ali i svima dokazati koliko znam i mogu. A tek onda ćemo pričati o reprezentaciji, dodao je.

Dinamo je svoje redove pojačao jednim BiH reprezentativcem, u Maksimir je stigao Izet Hajrović.

– Tu nema dvojbe, Hajrović je pravi igrač. Sigurno da je veliko pojačanje, ali i nivo više u odnosu na HNL. Ako sve bude kako treba, Dinamo će s njim biti kvalitetniji, kazao je Sušić.