Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić: Nadam se skorom povratku među Zmajeve

mateo-susic-titula1

Sheriff Tiraspol je zahvaljujući golu u gostima s ukupnih 2:2 eliminisao albanski Kukesi iz Lige prvaka, te tako zakazao meč protiv azerbejdžanskog šampiona Qarabaga. Bit će to duel Ibrahima Šehića i kapitena Sheriffa Matea Sušića koji je i sinoć bio jedan od boljih u timu koji je prošao dalje.

– Dobili smo neugodnog protivnika za koga se može reći da je iskusan jer već pet godina igra u grupi Evropske lige. Ulog je za nas veliki jer eliminacijom Qarabaga mi ostvarujemo evropski cilj. Time bismo osigurali grupnu fazu Evropske lige, dok bismo pobjedom u Play offu za Ligu prvaka ostvarili san, kazao je Sušić za Fokus.

Šanse u duelu sa Šehićevim klubom prema njegovom mišljenju su podjednake, ali će Sheriff za bolji rezultat morati biti mnogo bolji nego sinoć. Ambicije u domaćem fudbalu su jasne, Sheriff je največi klub u Moldaviji i svake godine je cilj osvojiti duplu krunu. Sušić osim toga i danas gaji reprezentativne ambicije iako ga odavno nema na spisku selektora Baždarevića.

– Uvijek se nadam pozivu i vjerujem da me selektor niej zaboravio. Možda će baš dobre igre u Evropi biti preporuka d se vratim u reprezentaciju, kaže Sušić.