Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić o Argentini: Menotti je mijenjao čuvare na meni, ali mi ništa nisu mogli (VIDEO)

DapnZwWW0AEahqr

Legendarni bh. fudbaler Safet Sušić imao je svojevremeno priliku u više navrata igrati protiv Argentine. Kao bh. selektor na prvoj utakmici našeg tima u historiji velikih takmičenja za protivnika je imao Argentinu, a ranije je kao igrač od Argentine ispao sa Svjetskog prvenstva u Italiji. Ipak, utakmica za pamćenje odigrana je u Beogradu, bila je revijalnog karaktera, opraštao se Dragan Džajić, a Sušić je “bio totalno poludio“.

– Ta utakmica je imala specijalan emotivni naboj i ne pamtim je samo zbog svoja tri gola. Protiv Argentine se Džajić opraštao od dresa reprezentacije i bila je privilegija uzeti učešće u takvom spektaklu. Za mene je Džaja i dan-danas najbolji fudbaler sa ovih prostora koga sam gledao uživo. Izuzetno sam ga cijenio i bio je moj idol u svakom smislu te riječi, rekao je Sušić za Blic.

Sušić 1:0, Sušić 2:0, Sušić 3:0.

– Menotti je poslije svakog gola mijenjao čuvare na meni. Njih četverica su tokom meča bila zadužena za striktnu markaciju. Često uđem na internet da se podsjetim tih detalja i kada razmislim sa ove vremenske distance, možda sam malo i pretjerao. Svaki protivnik zaslužuje respekt. Naročito kod tog drugog gola, kada sam je primio glavom i krenuo u slalom. Da se utakmica igrala desetak godina kasnije, vjerovatno bih tražio neka druga rješenja. Eventualno dupli pas ili asistenciju ka saigraču. Imao sam i sreće kod trećeg gola da je golman pogriješio, lopta mu je prešla preko ruke i završila u mreži. Sva tri puta sam išao ”coast to coast”, ispalo je dobro i danas se prepričava, dodao je.