Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić o Barci: Iniestu nisam ni primjetio, Messi je bio loš

safet susic portret

Nevjerovatna utakmica. Gledao sam i imao osjećaj da igraju seniori protiv veterana, nevjerovatno – govorio je Safet Sušić novinaru Jutarnjeg lista analizirajući nedavni meč svog PSG-a i Barcelone. Kazao je i da su svi igrači francuskog šampiona igrali vrhunski, izdvajajući Di Mariju i njegova dva pogotka, koji su, kaže, bili dva remek-djela.

“PSG je dobio bitku na sredinu terena, Veratti i Rabiot su bili maestralni. Znate, gledao sam utakmicu u društvu prijatelja i pitali smo se zašto ne igra Iniesta, a onda se iznenadili kad je dobio loptu. Pa čovjeka nismo vidjeli 90 minuta, Messi je također odigrao jako loše. Zapravo, niko osim Neymara nije pokazao ništa, on tek nešto malo. Stvarno nisam vjerovao da PSG može tako odigrati“, rekao je.

Neki tvrde da je Barcelona zrela za remont.

“Ne znam je li to kraj ove Barcelone i je li vrijeme za remont. Mislim da je ipak to bila loša večer, ovakvo izdanje nije pravilo već rijetki izuzetak. Ali, da tom timu treba svježa krv, to svakako. Baš sam gledao ko je sve na klupi, osim Rakitića ja sam tamo jedva čuo za ijednog igrača. Barceloni trebaju promjene, ali ne mislim da je ovo sad potpuni krah. Mogu i oni u uzvratu odigrati pravu utakmicu, odbraniti čast“, rekao je bivši bh.selektor.