Sušić u subotu ide u goste kod bh. trojca

susic

Bh. stručnjak i trener Aytemiz Alanyaspora Safet Sušić je u razgovoru sa novinarima u trening centru turskog kluba izjavio da je cilj njegove ekipe da na najbolji način odigra preostalih pet utakmica Super Lige, te sakupi što više bodova, javlja Anadolu Agency (AA).

“Protiv Kayserija u posljednjoj utakmici nismo odigrali dobro, a nismo postigli ni gol. Malo smo nazadovali, ali se nadam da ćemo u narednim utakmicama igrati bolje. Cilj nam je odigrati najbolje što možemo i prikupiti više bodova. U narednim mečevima u ekipi će biti i Vagner Love. On je za nas važan igrač i osjetili smo njegovo neigranje u prethodnim mečevima”, kazao je Sušić.

Istakao je kako njegovu ekipu u subotu čeka vrlo teško gostovanje protiv Konyaspora.

“Ranije sam radio kao trener i u Konyi i imali smo vrlo dobre odnose”, rekao je bh. trener, dodajući da pored Alanyaspora ima posebne simpatije i prema Atiker Konyasporu.

“U tom klubu igraju tri igrača iz BiH koje jako volim. Igrači iz BiH koji igraju tamo su dobri. Trener Konye je moj bivši učenik i bivši pomoćnik. Poštujem Konyaspor. Nadam se da će osvojiti Kup Turske”, rekao je Sušić.

Pet kola prije kraja prvenstva, Aytemiz Alanyaspor se nalazi na 14. mjestu s 34 boda, osam bodova od zone ispadanja.

Prvo mjesto na tabeli zauzima Bešiktaš sa 64 boda, a prate ga Bašakšehir sa 60, Fenerbahče 56 i Galatasaray sa 52 osvojena boda.