Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Korherr potvrdio

Sušićeve muke se nastavljaju: “Najbolje je da se raziđemo”

susic

Jednostavno nije išlo i dogovorili smo se da se raziđemo

Tino Sven Sušić, bivši reprezentativac BiH, prije dva mjeseca potpisao je za austrijski Hartberg, a danas je već slobodan igrač.

Austrijski klub i bivši bosanskohercegovački reprezentativac odlučili su raskinuti ugovor koji je trajao do kraja sezone. Za Hartberg je odigrao samo dvije utakmice.

“Jednostavno nije išlo i dogovorili smo se da se raziđemo. Nije ispalo onako kako smo očekivali, očekivanja i realnost bila su potpuno suprotna. Nismo mogli više nastaviti saradnju”, rekao je sportski direktor Hartberga Erich Korherr.

I u Austriji su 27-godišnjem Sušiću zamjerali isto što i mnogi drugi treneri koji su ga vodili tokom karijere – predugo zadržavanje lopte.

“Čovjek se nikako nije uklapao u naš sistem. Mi smo htjeli igrati što brže, a on želi držati loptu.”

Sušić je iz Hajduka kao najbolji igrač splitskog kluba 2016. godine prešao u Genk za dva miliona eura, nakon čega je nosio dres Maccabija, Antwerpa i Venla, no nigdje se nije zadržao duže od godinu dana.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.