Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španija

Suspendovan sudija koji je oštetio Real

sudiaj manzano real madrid
FOTO: Screenshot

U jeku Realova napada, kad je Diaz uputio centaršut na peterac, sudac je odsvirao kraj susreta.

Valencia i Real Madrid su u ludoj utakmici 27. kola La Lige odigrali 2:2 na Mestalli. Valencia je vodila 2:0 golovima Dura iz 27. i Jaremčuka iz 30. minute, ali su se gosti vratili golovima Viniciusa Juniora u nadoknadi prvog poluvremena te u 76. minuti.

Drama nije izostala ni u sedam minuta sudijske nadoknade. Prvo je u 92. minuti sudac dosudio penal za Valenciju nakon što je Duro pao u duelu s dva igrača Reala, da bi na intervenciju VAR-a poništio svoju odluku.

Real je nakon toga krenuo u završni pritisak, a u osmoj minuti nadoknade dogodila se rijetko viđena scena. U jeku Realova napada, kad je Diaz uputio centaršut na peterac, sudac je odsvirao kraj susreta. To nije čula većina igrača Valencije i Reala pa su domaćini, nakon što je Bellingham glavom zabio za 3:2, popadali od šoka po terenu, a gosti počeli slaviti.

No, ubrzo su shvatili da gol neće biti priznat jer je sudac označio kraj susreta pa su bijesni okružili Jesusa Manzana, tražeći od njega da im prizna gol. Bellingham je najgore prošao. Nakon što mu nije priznat pobjednički gol, Englez je dobio direktan crveni karton zbog prigovora kod Manzana.

Sudijska komisija Nogometnog saveza Španije odredila je sudiji Manzanu dvije utakmice suspenzije do konačne odluke koja će, kako pišu španski mediji, vrlo vjerovatno biti još teža.