Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski-velež

Susret od velikog značaja za obje ekipe: Danas se igra mostarski gradski derbi

Foto: Fena/Arhiv

Današnji susret od velikog je značaja za obje ekipe. Drugoplasiranom Zrinjskom novi bodovi trebaju kako bi ostao u utrci za naslov prvaka s banjalučkim Borcem

Nogometaši Zrinjskog ugostit će u subotu pod Bijelim brijegom FK Velež u derbiju 26. kola WWin lige BiH.

Bit će to treći ovosezonski ogled mostarskih rivala, a prethodna dva završila su identičnim rezultatom 3:0 za domaćina. Zrinjski je u rujnu 2023. nadigrao Velež, a manje od 30 dana kasnije Rođeni su uzvratili istom mjerom.

Današnji susret od velikog je značaja za obje ekipe. Drugoplasiranom Zrinjskom novi bodovi trebaju kako bi ostao u utrci za naslov prvaka s banjalučkim Borcem.

Bez prava na kiks

-Na kiks nemamo pravo, mi ćemo pokušati dobiti svaku utakmicu do kraja. Imamo težak raspored, a mislim da Borac ima još teži, odlučivat će nijanse – izjavio je uoči derbija trener Plemića Željko Petrović.

Crnogorski stručnjak svjestan je da gradski derbi ima dodatnu težinu.

-Što se tiče derbija, tu nema puno da se priča, oduzima i dodaje. Jučer sam igračima rekao ako poštujete ovaj klub i volite navijače kao što oni vas vole, od vas tražim da teren „uzorete“ u subotu. Mi igramo doma, mi smo Zrinjski, mi branimo titulu, osvajači smo duple krune i u subotu ne trebamo dati maksimum, već više od maksimuma – poručio je Petrović.

S druge strane, Velež je treći na ljestvici, u borbi sa Sarajevom i Slogom za europsku vizu.

-Derbi je uvijek poseban, pogotovo gradski derbi. To nije samo obična utakmica, to je nešto posebno. Ulazimo u dobroj formi u taj susret, ali ulazi i Zrinjski koji još uvijek ima ambicije za naslov prvaka. Kao u svakoj utakmici, idemo na pobjedu, to je naš stil, mi se uvijek nadigravamo i tako će biti i u ovoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe da nađemo put do pobjede – poručio je trener Veleža Dean Klafurić.

Zbog akumuliranih kartona Klafurić će utakmicu gledati s tribine, ali hrvatski stručnjak smatra kako to neće biti prevelik problem za njegovu momčad.

-Nije neki problem što sam ja suspendiran i što neću bit na klupi. Moj prvi asistent Damir Milanović vodit će utakmicu, zajedno radimo, to je kod nas timski rad i ne vidim u tome neki problem. Veći problem je što neće biti (Adnana) Džafića zbog kartona, što je (Demir) Peco bolestan, što je (Tomislav) Duka ozlijeđen, što (Elzio) Lohan nije još spreman, to su veći problemi od ovoga – kazao je trener Veleža.

Utakmica se igra od 16 sati, a zbog navijačkih tenzija policija je zabranila dolazak navijača Veleža na današnju utakmicu.