Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra počinje osmina finala Lige prvaka: Pet bh. fudbalera u eliminacionoj fazi

Champion-league

Utakmicama PSG – Chelsea i Benfica – Zenit sutra će početi osmina finala fudbalske Lige prvaka, najrenomiranijeg klupskog takmičenja svijeta.

Oba meča igrat će se od 20.45 sati, dok će u istom terminu u srijedu u Rimu, Roma dočekati Real Madrid, a belgijski Gent će biti domaćin njemačkom Wolfsburgu.

Prve utakmice osmine finala igrat će se i 23. februara kada će se u istinskim fudbalskim poslasticama sastati Arsenal – Barcelona i Juventus – Bayern. Dan kasnije igrat će PSV – Atletico Madrid i Dinamo Kijev – Manchester City. Revanš susreti osmine finala na rasporedu takmičenja su 8.,9. 15. i 16. marta ove godine.

Prvi četvrtfinalni dueli LP bit će 5. i 6. aprila, a uzvratni mečevi 12. i 13. dana u istom mjesecu. Polufinalni susreti na programu su 26. i 27. aprila. Revanši će biti igrani 3. i 4. maja.

Finalni ovosezonski meč Lige prvaka odigrat će se 28. maja u Milanu (Italija). Titulu pobjednika iz prošle sezone brani Barcelona koja je u finalu igranom u Berlinu (Njemačka) 6. juna 2015. godine pobijedila Juventus, rezultatom 3:1.

U eliminacionoj fazi takmičenja ove sezone u tri ekipe naći će se pet igrača iz BiH. To su rezervni golman Chelseaja Asmir Begović, trio iz Rome (Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ervin Zukanović), te Danijel Miličević (Gent).