Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve počelo od “transfera u Zrinjski”: Vukušić objasnio odvratnu poruku na Instagramu

vukusic said

Bura koju je izazvala navodna Instagram poruka bivšeg igrača splitskog Hajduka Ante Vukušića sadašnjem igrači “bilih” Ahmedu Saidu ne stišava se.

Sa Instagram profila Ante Vukušića je stigla odvratnu i polupismenu poruku napadaču Hajduka Ahmedu Saidu.

Bivši igrač Hajduka, koji je prošlu sezonu odigrao u poljskom drugoligašu za kojeg nije zabio niti jedan gol, napisao je tamnoputom Saidu u inbox “Vrati se u Afriku”.

Poruka je stigla nakon debakla Hajduka protiv Gorice na Poljudu (0:2). Said je u posljednjoj minuti utakmice dobio crveni karton. Nakon koškanja u protivničkom šesnaestercu izgubio je živce i glavom udario protivničkog golmana u glavu. Burno je reagirao trener Gorice, a Said mu je pokazao srednji prst i otrčao u svlačionicu.

Poslije utakmice Said se oglasio na Instagramu i objavio screenshot poruke koju je primio od Vukušića.

“Znam da nisam savršen! Ali ne mogu prihvatiti da neko u 2018. može izreći ovako nešto. Pogotovo moj kolega. Rasizam dolazi iz neznanja”, poručio je Said.

U međuvremenu, Vukušić je uspio “skopčati” da ima problem. Gnjusnu poruku osudili su mediji i navijači, a Said ga je javno prozvao za rasizam.

Ubrzo je napadač iz Gane primio novu poruku.

“Bok Said, neko je u moje ime s mog profila poslao tu poruku. Ispričavam se, nisam nikada vrijeđao nikoga pa ni tebe. Želim ti sreću u karijeri. HŽV”, napisao je Vukušić.

Za neupućene, 27-godišnji Sinjanin napustio je Hajduk 2012. godine. Od tada je”sinjski dijamant”, kako ga je nakon gola Anderlechtu prozvao popularni komentator Drago Ćosić, promijenio sedam ekipa, bez značajnijeg uspjeha. Zabio je samo deset golova u šest godina…

Nakon što su poruke koje su razmjenili došle u javnost, Vukušić se oglasio na 24sata.hr i pokušao objasniti kako je sve počelo i završilo. A počelo je nakon “navodnog transfera” u mostarski Zrinjski.

– Gledao sam utakmicu u kafiću, iscurila mi je baterija na mobitelu i tek kad sam stigao kući upalio sam ga i zatekao stotine poruka i poziva. Jedan od njih je bio poziv Mije Caktaša koji me upitao “šta ti bi da šalješ čovjeku takvu poruku”. Nisam imao pojma o čemu se radi i čim sam vidio šta se dogodilo nazvao sam Miju da mi da Saidov broj i odmah mu poslao poruku i na svom Instagramu profilu napisao da mu se ispričavam iako s tim nemam apsolutno nikakve veze”, kazao je Ante.

A da se događa nešto čudno Vukušić je primijetio, kako kaže, prije dvije sedmice kada su objavljivane vijesti o njegovom prelasku u Zrinjski.

– Počeo sam dobivati odgovore na poruke koje nisam nikad poslao. Ljudi su mi čestitali i zahvaljivali što dolazim u Zrinjski, iako nikad nisam otišao ni na ljekarske preglede i dogovarao transfer. Očito me se neko uhvatio i napravio mi probleme koje moramo što prije riješiti jer ovo sve skupa otišlo je predaleko – kazao je Vukušić i dodao:

– Nisam rasista, nisam šovinista, šest godina sam igrao u inostranstvu i najviše su mi pomogli igrači drugih nacija i druge boje kože koji su mi još uvijek prijatelji – priča Ante i zaključuje:

– Saidu se ispričavam bez obzira što ne snosim krivicu i pozivam ga da dođe u Sinj sa svojim društvom, bit će gosti u mom kafiću. Volio bih ga upoznati i da on upozna mene i vidi da nisam takav čovjek kakvim me silom prilika doživio zbog nekog kretena koji je napravio to što je napravio.