Stara dama

Sve što je bilo prije, za Ronalda je manje vrijedno od Juventusa?

ronaldo juve nova

Kada se sjetimo toliko puta kada je Ronaldo u Realu bio ljut što je zabio njegov suigrač, a ne on, ovo zvuči u najmanju ruku pomalo čudno…

Portugalac Cristiano Ronaldo u 33. godini proživljava drugu mladost u Juventusu. Svojim dolaskom u Torinu, to je izgleda omogućio i godinu dana mlađem Hrvatu Mariju Mandžukiću.

Mandžukić je od početka sezona postigao osam golova, a Ronaldo 11, dok je čak sedam golova namjestio.

Prošlo je tačno pet mjeseci otkako je Ronaldo uz 120 miliona eura odštete Realu došao u Juventusu. Tim povodom u intervjuu za La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport sažeo je dosadašnje dojmove u novoj sredini:

“Veoma sam sretan. Grad je lijep, navijači jako ljubazni, a Juventus je fantastičan klub, nevjerovatno organiziran. Igrači su skromni i rade veoma naporno. Sve u svemu, fantastično mi je ovdje.”

Zašto ste odabrali Juventus?

“Zbog puno razloga: atmosfere koju sam ovdje osjetio igrajući za druge klubove, stabilnosti ovog kluba, predsjednika, navijača. Imao sam nekoliko ponuda, ali sada sam 100 posto siguran da sam odabrao pravu.”

Priča se da u Juventus iz vašeg bivšeg kluba dolaze Marcelo ili Marco Asensio?

“Vidim da novinari pišu o toliko igrača Reala koji navodno dolaze ovdje, od spomenutih, pa do Balea i Jamesa. Iskreno, Juventus ne treba nikakve igrača sa strane.”

Koja je razlika između Reala i Juventusa?

“Veoma su različiti. Juventus je kao porodica”.

Pojasnite?

“Ovo je najbolja ekipa i grupa igrača s kojom sam igrao. U Juventusu se osjećamo kao ekipa, za razliku od drugih klubova, u kojima neki igrači misle da su bolji od ostalih. Ovdje su svi skromni. Na primjer, ako Mandžukić ne zabije, opet je sretan zbog onog kome je to uspjelo. To je predivno!”

Kada se sjetimo toliko puta kada je Ronaldo u Realu bio ljut što je zabio njegov suigrač, a ne on, ovo zvuči u najmanju ruku pomalo čudno… A da ne govorimo o njegovim slatkorječivim izjavama o svojim bivšim ekipama i suigračima dok je igrao s njima, konkretno u Manchesteru i Realu.

Na konstataciju da postoji mogućnost da se Juve i Real sudare u Ligi prvaka na proljeće, i da li bi on više volio da se to ne desi, Portugalaca je kazaO:

“Nije važno, nije me briga. Želim pobijediti sa svojim klubom, a moj klub je Juventus. Prošlost je prošlost: ne zaboravljam kad sam počeo igrati, ne zaboravljam Manchester, ne zaboravljam Real. Ali sada branim boje Juventusa i ostatak se ne računa.”