Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zanimljiva statistika

Švicarci tokom grupne faze Eura proputovali 12.000 kilometara, Englezi nisu makli iz Londona

eng

Tako nisu morali uopšte putovati, dok su se neki jako loše proveli

Sutra kreće nokaut faza Evropskog prvenstva na kojem gledamo odličan fudbal, ali brojni fanovi su razočarani organizacijom ovog takmičenja.

Ove godine se Euro igra u čak 11 različitih gradova, a neke selekcije su dobile povlašten položaj, kao naprimjer Engleska, Italija, Danska ili Njemačka, koje su sve svoje tri dosadašnje utakmice odigrale na domaćem terenu.

Tako nisu morali uopšte putovati, dok su se neki jako loše proveli. Naime, Švicarska je već tokom grupne faze proputovala nestvarnih 12.000 kilometara pošto je prvo igrala protiv Velsa u Bakuu, potom protiv Italije u Rimu, a onda je opet letjela za Azerbejdžan da odigra meč s Turskom.

Sljedeća selekcija koja je najviše proputovala tokom grupne faze je Švedska. Kamp Švedske je bio u Geteborgu, a igrala je u Sankt Peterburgu i Sevilji. Njena reprezentacija proputovala je gotovo 11 hiljada kilometara.

Da stvar po Engleze bude bolja, sama završnica, odnosno polufinale i finale, igrat će se na Wembleyu, na kojem će Gordi Albion i u osmini finala ugostiti Njemačku…