Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetski mediji zgroženi “imbecilnom akcijom” navijača Hrvatske

hrvatska kukasti krst

Sinoćnja utakmica reprezentacija Hrvatske i Italije ponovno je pala u drugi plan s obzirom da su se hrvatski, ali i strani mediji uglavnom bavili iscrtanom svastikom na terenu Poljuda. Eurosport, Guardian, ESPN, Marca i gotovo svi talijanski mediji, prenijeli su vijest u kojoj navode kako Hrvatsku sada sigurno očekuje nova kazna Uefe.

Na teren je 24 ili 48 sati prije utakmice navodno nanesena kemikalija s kojom se tempiralo da se vidi upravo za vrijeme utakmice. U poluvremenu se teren pokušao djelomično sanirati, ali u kratkom vremenu sramota se nije uspjela do kraja sakriti.

– Pokušaji radnika na stadionu da tokom poluvremena uklone svastiku i nisu bili baš uspješni, piše Eurosport i nastavlja:

– Hrvatsku gotovo sigurno očekuju nove kazne. Na sličan način priču je opisao i engleski Daily Mail.

Italijani su s druge strane otišli korak dalje te su cijelu stvar opisali kao “Imbecilnu akciju domaćih navijača tokom poluvremena koja je zasjenila cijelu utakmicu”.

Italijanski mediji raspisali su se o novim vrlo izglednim sankcijama prema HNS-u, a na tu temu nekoliko riječi kazao je i predsjednik Saveza, Davor Šuker. Iako je za hrvatske medije odbio dati izjavu, za RAI je ipak kazao:

– Imamo jasan problem, jer naši navijači ne poštuju pravila.