Fudbal

katar domaćin

Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo: Liverpool saznao protivnike u grupi

16/09/2019

Aktuelni evropski prvak Liverpool u polufinalu će igrati protiv katarskog Al-Sadda, Hienghene Sporta s Nove Kaledonije ili meksičkog Monterreyja

U sjedištu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u Zurichu održan je žrijeb parova svjetskog klupskog prvenstva koje će se od 11. do 21. decembra održati u Kataru.

Aktuelni evropski prvak Liverpool u polufinalu će igrati protiv katarskog Al-Sadda, Hienghene Sporta s Nove Kaledonije ili meksičkog Monterreyja.

Prvo će snage odmjeriti Al-Sadd i Hienghene Sport, a pobjednik tog dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv Monterreyja. Bolji iz tog susreta u polufinalu će igrati protiv engleskog velikana.

Na drugoj strani žrijeba poznat je tek prvak Afrike (Esperance de Tunis). Ime najbolje južnoameričke ekipe doznat ćemo 23. novembra, a najbolje azijske ekipe dan kasnije.

Copa Libertadores je stigla do polufinala u kojem će snage odmjeriti argentinski velikani Boca Juniors i River Plate, te brazilski klubovi Gremio i Flamengo.

Prve polufinalne utakmice su 1. i 2. oktobra , a uzvrati 22. i 23. istog mjeseca. Finale je 23. novembra u čileanskom gradu Santiago. U azijskoj Ligi prvaka stiglo se do četvrtfinala, podsjeća Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.