Fudbal

Svoj na svom: Maradona predstavljen u klubu mračne pozadine

11/09/2018

Argentinska legenda Diego Maradona stigao je u Meksiko na predstavljanje, radit će kao trener u drugoligašu Doradosu. Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta šokirao je svjetsku javnost svojom odlukom, a na aerodromu je imao spektakularni doček.

Maradona krstari svijetom, u junu pred početak Svjetskog prvenstva dao je otkaz u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, potom je žestoko bodrio reprezentaciju, a trebao je preuzeti i čelno mjesto u bjeloruskom Dinamu iz Minska. Umjesto trogodišnjeg ugovora, nakon tri mjeseca je otišao i osvanuo u Meksiku, u drugoligašu, piše Slobodna Dalmacija.

I ništa to nije čudno osim situacije da Dorados Sinaloa nije poznat po jednoj činjenici, vodio ga najpoznatiji kartel, poznat po trgovini drogom, klub vodi mafijaška porodica s izuzetno jakim političkim utjecajem

– Sinaloa kartel voli Maradonu, on je domoljub, voli svoju domovinu i jednak je kao i mi. Ovdje će mu biti najbolje – izjavili su iz kluba povodom dolaska novog trenera.

Maradona je veliki ulov za jedan mali klub osnovan prije 15 godina koji se muči u drugoj ligi, čiji igrači često protestirao zbog neisplate plaća, ali se sve vrlo brzo umiri.

Inače Maradona će za svoj rad primati 150.000 dolara mjesečno, a koliko će se zadržati to niko ne zna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.