Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Svrake” popustile, Klopp dobio Wijnalduma

wijnaldum

Više nema dileme, Liverpool ga je možda i pretplatio, ali silno su željeli fudbalera Newcastlea.

Na kraju, Newcastle je popustio, Georginio Wijnaldum se seli u Liverpool. Holanđanin koji je prošlog ljeta stigao iz PSV nije želio da igrač u Championshipu, na kraju je ponuda prihvaćena, za par dana će se pridružiti Redsima na turneji po Sjevernoj Americi.

On će sa bonusima Kloppa koštati više od 30 miliona eura, pa će “Svrake” zaraditi na igraču koji je na momente prošle sezone pokazivao raskošni talenat, ali se uklopio u sivilo i na kraju se sa klubom preselio u niži rang takmičenja.

Nije bio zagrijan da ostane na sjeveru Engleske, kao i Moussa Sissoko želi da napusti klub. Liverpool je tražio ofanzivnog vezistu, pregovarali su sa Zjelinskim pominjano je još nekoliko imena.

Kada je bilo jasno da od Gotzea nema ništa, okrenuli su se Holanđaninu koji je dao 11 golova u Premiershipu prošle sezone, od toga četiri na jednom meču, protiv Norwicha.

On je drugo veliko pojačanje Redsa ove sezone, poslije Sadio Manea, uz klub su stigli još golman Karius kao i štoperi Klavan i Matip iz Bundeslige.