Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švrakić: Pobjedom protiv Radnika završiti kalendarsku godinu

zijad_svrakic

Nogometaši Sarajeva, nakon jučerašnje pobjede nad Metallegheom rezultatom 2:0, dobili su slobodan dan, dok je za stručni štab “bordo” kluba, bio radni.

Pripreme i analize za predstojeću utakmicu protiv Radnika na Koševu su u punom toku.

Pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić u osvrtu na prošlu utakmcu kazao je da je to bila peta utakmica u nizu u kojem je njegova ekipa zabilježila pobjedu, ukuljučujući i utakmicu u kupu.

– Imamo pet pobjeda u nizu što je izuzetno dobro za nas u stručnom štabu, za igrače, generalno za čitav klub i navijače. Utakmica je bila jučer izuzetno teška, jer smo tražili tri boda koja bi nas primakla Zrinjskom. Sa druge strane smo imali obavezu prema Metallegheu, koji nas je pobijedio na Koševu 2:1. Teren je bio izuzetno težak. Naši igrači su izuzetno odgovorili na naše zadatke, tako da je utakmica prošla u našoj dominaciji – kazao je Švrakić.

On je posbeno pohvalio zlalaganje i borbenost igrača.

– Borbenost je na jako visokom nivou i postajemo jedan respektabilan tim, odnosno, mi to već jesmo. Želimo ići u Evropu, ali preko nekog trofeja. Nismo se riješili šampionskih ambicija, igramo dobro, atmosfera je izvanredna. Kod nas nije bitno ko daje golove, bitno je da tim igra dobro – kazao je Švrakić.

U narednom kolu Sarajevo će igrati protiv Radnika, ekipe sa kojom je “bordo” klub remizirao u prvoj ovosezonskoj utakmici.

– Radnik je vrlo nezgodna ekipa, borbena, čekaju grešku protivnika, a nadam se da mi nećemo dozvoliti te greške i dati gol. Od jučer, poslije utakmice, već smo počeli planove za utakmicu. Vrlo ozbiljno pristupamo svakoj utakmici, tako ćemo i prema Radniku. Siguran sam da ćemo nastaviti niz i da ćemo ovu kalendarsku godinu okončati sa nova tri boda – rekao je Švrakić.

Sarajevo dočekuje Radnik u nedjelju, 4. decembra, s početkom u 13 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.