Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švrakić: Želimo pobjedu, smatram da imamo šansu

zijad_svrakic

Fudbaleri Sarajeva danas su otputovali u Moldaviju, gdje će u četvrtak odmjeriti snage sa Zarijom Balti u okviru prvog pretkola Evropske lige.

U taboru ‘bordo’ tima vlada dobra atmosfera, a pomoćni trener kluba Zijad Švrakić ističe da se na daleko gostovanje ide s jasnim ciljem.

– Želimo ostvariti što bolji rezultat uoči uzvratne utakmice na našem stadionu. Naravno, želimo pobjedu i smatram da imamo svoju šansu. Analizirali smo ekipu Zarije. Riječ je o dobroj ekipi, ali oni imaju nedostatke u svojoj igri, koje smo uočili kroz nekoliko utakmica što smo pogledali – dodao je Švrakić.

Istaknuo je da je situacija u ekipi dobra, te da nema povrijeđenih igrača izuzev Livaka, koji je ostao u glavnom gradu BiH.

– Svi igrači ravnopravno konkurišu za sastav i nadam se će tako biti i poslije zvaničnog treninga u srijedu navečer – potcrtao je Švrakić.

Smatra da je dobro što Sarajevo prvu utakmicu igra na gostujućem terenu.

– To nam otvara više mogućnosti, jer je ovo prvo poluvrijeme ovog dvoboja. Nadam se da ćemo zajedno sa svima okupljenim oko FK Sarajevo slaviti poslije ovih utakmica i radovati se prolasku u narednu rundu takmičenja – poručio je Švrakić.

Utakmica između Zarije Balti i Sarajeva na rasporedu je u četvrtak s početkom u 20.00 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19.00 po srednjoevropskom.