Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Swansea bolji od Chelseaja, Begović branio cijelu utakmicu

begovic33

Chelsea je upisao prvi poraz pod vodstvom Guusa Hiddinka u Premier ligi, izgubili su na gostovanju kod Swansea Cityja 1:0.

Jedini gol na utakmici zabio je Sigurdsson u 25. minuti kada je lijepo pogodio iz voleja.

Kao što je bilo i najavljeno, na golu plavaca našao se bh. reprezentativac Asmir Begović, ali kod gola nije mogao ništa.

West Ham i Arsenal odigrali su 3:3 u posljednjem ovosezonskom derbiju za Bilića i društvo. Topnici su imali dva gola prednosti, ali potom je Andy Carroll s tri gola u samo osam minuta preokrenuo rezultat. Ipak, Laurent Koscielny spasio je Arsenalu bod. Slaven Bilić može žaliti za regularnim golom Lanzinija pri početku utakmice, koji mu je pomoćni sudaija neopravdano poništio.

Rafi Benitezu ne ide misija spašavanja Newcastlea, Southampton je kao domaćin bio bolji od njih 3:1. Long i Pelle u prvom poluvremenu, pa Wanyama u 55. minuti odveli su svece do 3:0, dok je poraz svraka tek ublažio Townsend.

Siguran drugoligaš je Aston Villa koja je kod kuće s 2:1 izgubila od Bournemoutha. Cook i King zabili su za goste, a Ayew za domaćine.

Watford i Everton odigrali su 1:1, a oba gola (Holebas za domaćine, McCarthy za goste) pala su u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Crystal Palace je golom Puncheona u 68. minuti pobijedio Norwich 1:0.