Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

2. bundesliga

Tabaković zabio tri gola u pobjedi Herthe

FOTO: Screenshot

Podsjetimo, ovaj 29-godišnjak iako ima državljanstvo Švicarske, pristao je igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Hertha iz Berlina je na svome stadionu savladala Eintracht iz Braunschweiga rezultatom 3:0 u utakmici 6. kola 2. Bundeslige.

Utakmicu je definitivno obilježio Haris Tabaković. On je postigao sva tri gola za domaću ekipu i time potvrdio svoju odličnu formu.

Tabaković je najprije u 30. minuti postigao pogodak, ali mu je zbog poništen zbog ofsajda, nakon dugog VAR pregleda.

Ono što mu nije pošlo za rukom u 30., pošlo je u 38. minuti. Nakon što je golman gostujuće ekipe odbranio njegov šut glavom, iz drugog pokušaja je ubacio loptu u mrežu. Gol možete pogledati OVDJE.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preuzeo je odgovornost nakon dosuđenog penala za ekipu Herthe i bio siguran za 2:0. Gol možete pogledati OVDJE.

Fantastičnu partiju kompletirao je u 71. minuti kada je na asistenciju Husseina postigao svoj treći pogodak.

Još jedan bosanskohercegovački internacionalac, Smail Prevljak, nastupa za Herthu, ali je današnju utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače

Tabaković je najbolji strijelac 2. Bundeslige sa sedam pogodaka, a dodao je i dvije asistencije. U Herthu je stigao ovoga ljeta nakon što se odlučio napustiti Austriju iz Beča.

Podsjetimo, ovaj 29-godišnjak iako ima državljanstvo Švicarske, pristao je igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Očekuje se da vidimo koliko će vremena proći dok Tabaković dobije poziv za nastup u državnom dresu.