Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

drugi iskazali solidarnost

Tadić i Ajax na udaru kritika: “Samo on nije nosio traku podrške Turskoj i Siriji”

tadic-ajax

Sve utakmice nizozemskog, pa i mnogih drugih prvenstava, prošli vikend počele su minutom šutnje

Čuveni bivši nizozemski nogometaš Wesley Sneijder kritikovao je vodstvo Ajaxa jer jedino njihov kapiten Dušan Tadić protiv Waalwijka u utakmici 21. kola nije nosio kapitensku traku sa zastavama Turske i Sirije, zemalja koje su pogodili razorni potresi.

Sve utakmice nizozemskog, pa i mnogih drugih prvenstava, prošli vikend počele su minutom šutnje.

“Svi osim kapitena Ajaxa nosili su kapitensku traku u znak podrške preživjelima u zemljotresu u Siriji i Turskoj. Jako lijepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarci iz DHSC Utrechta. Pitao me da ga podržim i to sam učinio”, rekao je 38-godišnji Sneijder u televizijskoj emisiji.

Andy van der Meyde, drugi bivši nizozemski nogometaš, rekao je: “Ajax je jedini klub koji nije imao kapitensku traku, zar ne? Mislim da je to poseban slučaj. Tako velik klub bi se trebao uključiti u kampanju. Moraš pokazati podršku. Ne razumijem zašto to nisu učinili.”

“Bila je to odluka vodstva kluba. Ne znam zašto su to odlučili, ali trebali bismo gledati kapitene koji su imali traku. Učestvovalo je 17 klubova, na čemu smo jako zahvalni. Možda u Ajaxu ima igrača koji žele donirati dresove”, dodao je Sneijder, misleći na dio akcije u kojemu će se dresovi igrača prodavati, a zatim novac donirati humanitarnoj agenciji koja će pomoći u saniranju posljedica potresa.

Traka koju je Tadić nosio simbolizira zastavu grada Amsterdama.