Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Talentovani kadet Jedinstva već odradio pripreme s prvim timom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Adnan Hadžić (FOTO E. Halilagić)

Jedan od najtalentovanijih igrača u omladinskom pogodnu bihaćkog Jedinstva je Adnan Hadžić (16), član kadetskog tima.

Adnan je počeo trenirati u klubu Kolibri, a potom u Prekounju iz Bihaća. Prije dolaska u Jedinstvo, Adanan je bio i član Une iz Kulen Vakufa, a potom je stigao Pod Boriće.

“Prvi trener u Jedinstvu mi je bio Igor Abdihodžić. Prošao sam sve selekcije Jedinstva, i u svima sam bio standardni”, kaže Adnan, koji je bio i na pripremama sa seniorima Jedinstva.

Na pripremama seniorskog Jedinstva bio je najmlađi igrač sa samo 16 godina, što mu je svakako bilo najveće priznanje.

“Treninzi su puno zahtjevniji u seniorskoj konkurenciji. Bilo je to za mene veliko iskustvo. Pripreme sa seniorima sam prošao bez većih problema, a posebno mi je bilo drago raditi sa starijim i iskusnijim igračima od kojih se može mnogo naučiti. Nakon tih priprema sa prvim timom, imam još više motiva da radima i da što prije obučem dres prvog tima Jedinstva”, kaže Adnan.

Trenutno je član kadetskog tima Jedinstva. Počeo je kao klasični napadač, no u kadetima je prebačen na poziciju desnog krilnog napadača gdje se odlično snalazi zahvaljujući svojoj brzini i odličnoj tehnici. Izuzev treninga sa ekipom, Adnan svakodnevno trenira i indivudalno. A, pozivan i u U15 reprezentaciju BiH.

“Na preporuku trenera Halima Stupca bio sam u kampu U15 reprezentacije. Bilo je odlično, zabio sam i jedna gol. Nadam se da ću u budućnosti svojim igrama ponovo zaslužiti poziv u neku od omladinskih selekcija BiH. Sada mi je najbitnije da dobro igram u svom klubu”, kaže Adnan.

Talentovani kadet Jedinstva posebno je izdvojio trenere Igora Abdihodžića i Ervina Smailagića, koji su mu svojim savjetima mnogo pomogli.