Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Bayerna

Talentovani Musiala odabrao da nastupa za Njemačku

Nosio je dres Engleske u svim selekcijama počevši od U-15, dok je za Njemačku upisao dva nastupa za U-16 tim

Jamal Musiala, talentovani 17-godišnji fudbaler Bayerna iz Minhena, dan nakon što je postigao prvi gol u UEFA Ligi šampiona kazao je da je odlučio da će nastupati za reprezentaciju Njemačke, a ne Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Musiala je rođen u Njemačkoj, ali se preselio u Englesku kada je imao sedam godina gdje je prošao Chelseajevu akademiju. Igrao je za obje reprezentacije u mlađim kategorijama. Nosio je dres Engleske u svim selekcijama počevši od U-15, dok je za Njemačku upisao dva nastupa za U-16 tim. Posljednji susret u engleskom dresu odigrao je nedavno, u novembru prošle godine, za U-21 reprezentaciju.

“Na kraju sam samo poslušao svoja osjećanja. I osjećam da je ova odluka 100 posto ispravna”, rekao je Musiala u srijedu za njemačku državnu televiziju ARD.

Musiala, koji će petak napuniti 18 godina, rekao je da je nedavno dugo razgovarao sa selektorom njemačke reprezentacije Joachimom Loewom, koji ga je posjetio Minhenu kako bi pričali o tome kako bi se talentovani fudbaler mogao uklopiti u tim.

Musiala je za prvi tim Bayerna odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima, a u utorak uvečer je postao najmlađi strijelac u istoriji Bayerna u UEFA Ligi šampiona. Postigao je drugi gol u trijumfu Bayerna u prvoj utakmici osmine finala u Rimu protiv Lazija, rezultatom 4:1.