Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ožiljak na fair-playu"

Talijani razočarani sramotnim potezom Ajaxa nakon što ih je Napoli deklasirao

017b1c16-cb7c-41ad-a906-b038982a6ebf

Međutim, ono što je Napoli doživio od domaćina nakon zadnjeg trijumfa zaprepastilo je talijansku javnost

Napoli je u trećem kolu Lige prvaka pobijedio Ajax u Amsterdamu 6:1 i tako mu nanio jedan od najtežih poraza u historiji.

Talijanska ekipa je za fenomenalnu predstavu na amsterdamskoj Areni dobila nove u nizu hvalospjeva za sjajne igre i rezultate ove sezone, jer Napoli je vodeći i u Serie A i u skupini Lige prvaka. U teškoj grupi je do sada pobijedio sva tri suparnika – Liverpool, Rangers i Ajax.

Međutim, ono što je Napoli doživio od domaćina nakon zadnjeg trijumfa zaprepastilo je talijansku javnost.

Nakon historijske pobjede Napolijev oružar došao je do Ajaxove svlačionice noseći dresove igrača svog kluba i kao što je običaj, zamolio kolegu iz Ajaxa da igrači domaćina zauzvrat daju njihove majice i ostao čekati “robnu razmjenu” na hodniku ispred svlačionice.

Ubrzo se Ajaxov ekonom pojavio, ali s onim dresovima koje je dobio te kolegi rekao da igrači Ajaxa ne žele zamijeniti dresove.

Napolijev oružar je otišao pokunjen, a talijanski mediji u nevjerici pišu o ovom postupku Ajaxa. “Kako grubo i nekulturno. Ajax nije poštovao uobičajeni ritual i ostavio je ožiljak na fair-playu”, piše Gazzetta dello Sport.