Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tatomirović dogovorio sporazumni raskid ugovora sa FK Sarajevo

tatomirovic

Fudbalski klub Sarajevo i defanzivac Ivan Tatomirović zvanično su dogovorili sporazumni raskid saradnje.

Bivši kapiten kluba, koji je na 137 službenih utakmica nosio bordo-bijeli dres, u proljetnom dijelu takmičarske sezone neće nastupiti za Sarajevo.

Dvadesetšestogodišnji Tatomirović stigao je u redove FK Sarajevo iz Srema u zimskom prijelaznom roku sezone 2011./12., a u protekle četiri godine, nastupajući za “bordo” klub, osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, naslov prvaka države, te igrao četiri “evropska ljeta”, uključujući tri puta kvalifikacije za Evropsku ligu i ove godine kvalifikacije za Ligu prvaka.

“Kada sam dolazio u FK Sarajevo, došao sam bez velike medijske buke i na takav način odlazim. U klubu sam proveo četiri prelijepe godine. Bilo je uspona i padova, lijepih trenutaka, kojih ću se uvijek sjećati. Žao mi je što odlazim na ovakav način, nisam to očekivao, ali to je fudbal, ujedno i život. Jedna lijepa bajka je za mene završena, stavljena je tačka na kraju i vrijeme je da počne novi red i druge priče. Želim karijeru nastaviti u inostranstvu, imam nekoliko opcija i u narednom periodu ću donijeti odluku koja je najbolja za mene”, kazao je Tatomirović, osvrnuvši se na njegove najljepše trenutke u dresu FK Sarajevo.

U dosadašnjem toku sezone, Ivan Tatomirović je odigrao 14 utakmica, te sakupio na terenu 1236 minuta, a u svojoj karijeri u Sarajevu uspio je postići i pet golova, saopćeno je iz FK Sarajevo.