Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Tegeltija zaprijetio igračima i stručnom štabu Borca: Ovo se više ne smije ponoviti

zeljo tegeltija

Željezničar je golovima Nedima Mekića uspio doći do trijumfa

Nogometaši Željezničara su u derbi susretu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici pobijedili banjalučki Borac sa 2:0. Za obje ekipe to je bila prva utakmica sezone.

Nakon utakmice oglasio se Milan Tegeltija, predsjednik FK Borac i savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

-Željezničaru čestitke, a igračima i stručnom štabu Borca sram i stid za prikazanu igru i zalaganje večeras! Ako njih nije stid, mene jeste za njih! Protiv Austrije su pokazali da mogu i znaju. Ovo večeras je bio sraman i kukavički pristup utakmci, koji se više ne smije ponoviti – naveo je Tegeltija sinoć na Twitteru.

Trener Banjalučana Vinko Marinović dao je svoje viđenje utakmice na Grbavici.

“Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali izaista slabo. Željezničar je bio dosta bolji, nismo bili konkurentni, Željezničar je imao 2-3 dobre prilike, mi samo jednu pred kraj poluvremena. Primili smo dva gola, napravili neke izmjene, pokušali doći do gola, ali osim te stative nismo ništa uradili”, kazao je Vinko Marinović.

Podsjećamo, bio je ovo prvi meč za obje ekipe u ovoj sezoni Premijer lige zbog nastupa u evropskim takmičenjima, a Željezničar je golovima Nedima Mekića uspio doći do trijumfa.