Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Terry: Lampard je najveći igrač Chelseaja svih vremena

Chelsea's Frank Lampard acknowledges the crowd following their FA Cup soccer match against Stoke City at Stamford Bridge in London

John Terry (36), kapiten Chelsea, emocionalnom porukom je ispratio svog nekadašnjeg saigrača Franka Lamparda (38) u igračku penziju. Nekadašnji sjajni vezni fudbaler svoju odluku je saopštio u četvrtak, što je navelo Terryja da se od njega oprosti preko instagrama, napisavši poruku u kojoj je naglasio da je Lampard najveći fudbaler “plavaca“ svih vremena, javlja Anadolu Agency (AA).

“Najveći igrač u istoriji našeg velikog fudbalskog kluba. Sve divne uspomene na zajedničko osvajanje trofeja iz godine u godinu nikada neću zaboraviti. Osvojio si sve i trebaš biti izuzetno ponosan. Bilo mi je čast i zadovoljstvo igrati i doživjeti sve one velike trenutke s tobom. Gospodina i na terenu i van njega, lider u svlačionici i kada bih morao birati jednu osobu pored sebe u rovu onda bi to bio ti“, poručio je Terry preko društvene mreže i nastavio:

“Sjajni otac svojim dvjema lijepim djevojkama i ponosan sam što sam ti drug. Sretno u budućnosti, šta god da odlučiš da radiš to će biti uspješno. Volim te Lampsy. Legenda, heroj, inspiracija + najbolji svih vremena.“

Lampard je u Chelsea stigao 2001. godine i zajedno sa Terryjem činio okosnicu tima, koji je osvojio sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu. Odlučio se na odlazak u Sjedinjene Američke Države 2014. godine, a jučer je odlučio da završi igračku karijeru. U dresu Engleske odigrao je 106 utakmica i postigao 29 golova.