Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Terry nakon odlaska Mourinha: Šefe, nedostajaćeš mi

terry mourinho

Otkaz koji je u četvrtak popodne dobio Jose Mourinho na funkciji menadžer Chelseaja izazvao je brojne reakcije u Engleskoj. Mnogo je onih koji misle da je zaslužio da napusti klupu „plavaca“, ali ima i onih koji drugačije razmišljaju. John Terry, kapiten Chelsea uputio je dirljivu poruku svom bivšem menadžeru putem Instgrama, istakavši da je četvrtak za njega bio veoma tužan dan, javlja Anadolu Agency (AA).

Mourinho je Terryja imenovao za kapitena tokom svog prvog mandata na „Stamford Bridgeu“. Bilo je to 2004. godine, a od tada su puno toga prošli zajedno, mnoge radosne trenutke kao što je osvajanje tri naslova šampiona Engleske, ali i tužne.

„Šefe, nedostajaćeš mi. S tobom sam radio najbolje u životu, što nam je donijelo nezaboravne zajedničke uspomene. Hvala je nedovoljno reći“, napisao je Terry na Instagramu.

Iskusni defanzivac je tokom svog boravka u Chelseaju igrao pod vodstvo čak 13 menadžera, među kojima su Carlo Ancelotti, Rafael Benitez, ali i Guus Hidinck, za kojeg ostrvski mediji tvrde da je najozbiljniji kandidat da zamijeni Mourinha.

Terry je do sada za Chelsea odigrao 681 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 62 gola.