Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teška noć za Ervina Zukanovića, Vojvodina ponizila Sampdoriju

PEGASO NEWSPORT-PRELIMINARE EUROPA LEAGUE/SAMPDORIA-VOJVODINA

Ervin Zukanović neće po lijepom pamtiti svoju prvu službenu utakmicu u dresu Sampdorije. Đenovljani su teško nastradali na svom terenu u prvoj utakmici 3. pretkola Lige Evrope protiv Vojvodine (0:4).

Strijelci za Novosađane bili su Ivanić, Stanisavljević i Ožegović (dva puta).

Bh. reprezentativac odigrao je cijelu utakmicu. Blamaža koju su priredili igrači Sampdorie svojim navijačima natjerala je predsjednika kluba Massima Ferrera da se javno izvini svim fanovima kluba.

“Zaslužili smo da izgubimo, i ja se samo mogu izviniti navijačima. Ovo nije Sampdoria kakvu gradimo”, kazao je između ostalog Ferrero.

Od ostalih bh. internacionalaca koji su nastupili sa svojim klubovima u 3. pretkolu, najviše razloga za slavlje imao je Tino Sven Sušić.

On se konačno pojavio u timu Hajduka, istina ušao je s klupe, i odigrao završnicu susreta u kojem su Bili slavili 2:0 golovima Balića i Kiša.

Poraz je upisao i Edin Višća, koji je odigra cijelu utakmicu protiv Alkmaara. Basaksehir je poražen 0:2. Sturm Anela Hadžića poražen je kod kuće od ruskog Kazana (2:3), a bh. reprezentativac igrao je 75 minuta.

liga evrope