Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Težak dan za Begovića: Od pet udaraca Građana na gol, četiri završila u mreži (VIDEO)

aguero_begovic

Napadači Manchester Cityja izrešetali su mrežu Asmira Begovića u 19. kolu engleskog Premiershipa.

Građani su još jednom ove sezone bili nemilosrdni i ekipu Bournemoutha kući ispratili s četiri gola u mreži.

Dva pogotka postigao je Kun Aguero (27. i 79. minuta), a po jedan Raheem Sterling (53.) i Danilo (85.) za trijumf koji je dodatno učvrstio ekipu Pepa Guardiole na na vrhu tabele.

Naš reprezentativni golman na golu gostiju se nije proslavio. Od pet udaraca u okvir gola, četiri lopte su završile iza Begovićevih leđa u mreži.

Nakon sjajne parade kod rezultata 0:0, Begović je u naredna četiri udarca prema golu svaki puta kapitulirao. Treba spomenuti i činjenicu da je odbrana gostiju odigrala užasno loše ovu utakmicu.

Pogledajte…

Nakon 19 odigranih utakmica, City je skupio 18 pobjeda i tek jedan remi. I dalje su jedina neporažena ekipa u Premiershipu. Sada ispred Manchester Uniteda koji igra večeras na gostovanju kod Leicestera, Građani imaju čak 14 bodova više.

Što se ostalih rezultata tiče, važnu pobjedu ostvario je Newcastle u sjajnoj utakmici na gostovanju kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak, West Hama. Svrake su slavile sa 3:2.

Rezultati 19. kola Premiershipa: Everton – Chelsea 0:0, Brighton – Watford 1:0, Manchester City – Bournemouth 4:0, Southampton – Huddersfield 1:1, Stoke – West Bromwich 3:1, Swansea – Crystal Palace 1:1, West Ham – Newcastle 2:3.