Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Težak sudar Hamiltona i Verstappena snimila kamera iz bolida

U 26. krugu u Monzi došlo je do sudara nakon kojeg je Verstappenov bolid završio na bolidu Britanca u šljunku pokraj staze

Zadnju utrku Formule 1 obilježio je sudar najboljih vozača današnjice Maxa Verstappena i Lewis Hamiltona.

U 26. krugu u Monzi došlo je do sudara nakon kojeg je Verstappenov bolid završio na bolidu Britanca u šljunku pokraj staze.

“Sletio mi je na glavu, ali dobro sam. Vidio sam da Max dolazi, pobrinuo sam se da ostavim širinu bolida izvana. U zavoju 1 ja sam bio naprijed, išao sam u zavoj 2, a već idući trenutak je on bio iznad mene. Ne znam što bih rekao”, komentirao je sudar Hamilton.

Sada je Formula 1 objavila novi snimak sudara. Kamera s Hamiltonovog bolida pokazuje koliko je sudar bio zastrašujući i kako je Britanca spasio zaštitni sustav Halo, koji je uveden kako bi vozači bili sigurniji ako dođe do prevrtanja bolida ili situacija kao u nedjelju. Radi se o zaštitnoj šipci koja je u kokpitu postavljena iznad glave vozača. Napravljena je od titanija i teži oko devet kilograma.

Verstappen i Hamilton vode veliku bitku za naslov prvaka. Do kraja je ostalo osam utrka, a Verstappen ima pet bodova više.