Fudbal

Poraženi u finalu

Thiago Silva: Ovo je mi zadnja utakmica u dresu PSG-a

24/08/2020

Vratit ću se u Pariz u nekoj drugoj ulozi, rekao je 35-godišnji Thiago Silva

Kapiten PSG-a Thiago Silva osam godina je nosio dres francuskog kluba, ali ponovo je ostao bez toliko željenog trofeja Lige prvaka.

“Ovo mi je zadnja utakmica u dresu PSG-a i žao mi je zbog naših navijača. Želim igrati još tri ili četiri godine i želim igrati za brazilsku reprezentaciju na SP 2022. u Kataru. Vratit ću se u Pariz u nekoj drugoj ulozi”, rekao je 35-godišnji Thiago Silva, koji će navodno od naredne sezone nositi Dres Chelseaja.

“Normalno je da smo razočarani, jer kad ste u finalu onda želite pobijediti. No s druge strane, svi smo ponosni na ovu ekipu, na zajedništvo koje smo stvorili i sada se moramo fokusirati na novu sezonu i šta možemo popraviti”, zaključio je veznjak PSG-a Marquinhos.

“Mislim da smo uradili sve što je bilo moguće da dobijemo utakmicu. Stvorili smo pet ili šest šansi, a oni dvije ili tri. No, oni su uspjeli postići gol. Teško je sada reći nešto pametno, teško će biti zaspati, ali treba istaknuti dobre stvari koje smo uradili ove sezone i atmosferu koju smo stvorili u ekipi”, izjavio je veznjak PSG-a Ander Herrera.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.