Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Thibaut Courtois: Ne vidim se u Real Madridu

thibautcourtois

Belgijski golman Thibaut Courtois, kojeg britanski mediji već duži period sele iz Chelseaja u Real Madrid, još jednom je demantovao takve navode. Ovoga puta Courtois je za španske medije rekao da se ne vidi u Realu, javlja Anadolu Agency (AA).

Courtois je tri godine svoje karijere proveo u u Atletico Madridu na posudbi iz Chelseaja. Po povratku na Stamford Bridge 2014. godine preuzeo je od Petra Checha poziciju prvog golmana koju do danas nije ispustio.

“Ne vidim se u Real Madridu. Vidim sebe u Chelseaju, klubu koji me je prije šest godina vidio kako igram u Belgiji i dao mi priliku da potpišem za njih. Potom su mi dozvolili da tri godine branim za Atletico Madrid, koji mi je pomogao da postanem golman kakav sam danas. Osjećam da sam važan za tim, sretan sam u Chelseaju i ne vidim se bilo gdje drugo”, jasno je poručio Courtois.

Sjajni golman ima ugovor sa “plavcima” do ljeta 2019. godine, a klub još uvijek nije počeo pregovore o produženju. No, Courtois se ne opterećuje time i tvrdi da to što mu porodica živi u Madridu, neće uticati na njegovu odluku o nastavku karijere.

“Nismo govorili o produženju ugovora. Fokusirani smo na ligu. Vidjećemo na kraju sezone hoće li mi klub ponuditi nešto? Sretan sam u Londonu i oduševljen uspjesima koje imamo ove sezone. Dugujem mnogo Španiji i idem tamo često da vidim porodicu, koja živi u Madridu, ali sretan sam u Londonu”, zaključio je Courtois.

Chelseaju zaista ide sjajno ove sezone. Novi menadžer Antonio Conte odlično je iskoristio činjenicu da klub ne igra u Evropi i fokusirao se na Premier ligu i FA kup. U prvenstvu su “plavci” su lideri sa 69 bodova, čak deset više od drugoplasiranog gradskog rivala Tottenhama, a u FA kupu su stigli do polufinala gdje će se sastati upravo sa “pijetlovima”.