Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Thierry Henry kandidat za novog trenera Monaca

Henry

Thierry Henry (41) je jedan od glavnih kandidata za novog trenera Monaca, ukoliko se rukovodstvo kluba tokom reprezentativne pauze odluči otpustiti sadašnjeg stratega Leonarda Jardima, javljaju britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema istim izvorima, Henry je obavio razgovore s čelnim ljudima Aston Ville, člana Championshipa Engleske, ali su obje strane zaključile da nije pravi trenutak za sklapanje saradnje. No, dodaje se da bi se Henry sada trebao preseliti u Monaco, klub u kojem je počeo profesionalnu fudbalsku karijeru.

Šampion Francuske i polufinalista Lige šampiona iz sezone 2016/17 ove ima katastrofalan start. Nakon devet kola u francuskoj Ligue 1 zauzima tek 18. mjesto sa svega šest bodova. Stoga se očekuje da će tokom reprezentativne pauze Jardim biti smijenjen, a za njegovog nasljednika imenovan Henry.

Henry je ljetos napustio ulogu stručnog konsultanta na Sky Sportsu kako bi se fokusirao na trenersku karijeru i posao pomoćnika u stručnom štabu Roberta Matineza, selektor reprezentacije Belgije.

Nekada sjajni francuski fudbaler blistave trenutke karijere doživio je u londonskom Arsenalu za koji je odigrao 369 takmičarskih utakmica i postigao 226 golova po čemu je klupski rekorder. S reprezentacijom Francuske, za koju je nastupio 123 puta uz 51 pogodak, osvojio je naslove šampiona svijeta i Evrope.