Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Thierry Henry postaje menadžer i preuzima engleskog drugoligaša

henry_villa

Legendarni francuski fudbaler i jedan od najboljih igrača u historiji londonskog Arsenala postigao je usmeni dogovor sa čelnicima Aston Ville da postane novi menadžer ovog engleskog drugoligaša, pišu otočki mediji.

Henry, koji je bio asistent selektora Belgije Roberta Martineza na putu do bronze na Svjetskom prvenstvu, dao je otkaz na poziciju komentatora na televiziji Sky kako bi se posvetio menadžerskoj karijeri.

Menadžer ovog birminghamskog kluba dosad je bio iskusni Steve Bruce.

Aston Villa je donedavno bila jedan od najstandardnijih premijerligaša u Engleskoj, a prošle sezone ispred nosa im je promakao povratak u najviši rang jer su ispali od Fulhama u doigravanju.

Još jedan član Championshipa nedavno je krenuo sličnim stopama. Derby County na mjesto menadžera postavio je legendu Chelseaja, Franka Lamparda, koji kao ni Henry, nema nikakvog iskustva u tom poslu.

“Tokom protekle četiri godine imao sam nekoliko sjajnih trenerskih iskustava. Ta iskustva samo su učvrstila moju dugoročnu ambiciju da postanem menadžer”, kazao je Henry nakon što je napustio poziciju u Skyju.

Titi je najbolji strijelac u historiji Arsenala, a od 1999. do 2007. i u kratkom povratku 2012. godine postigao je 228 golova.