Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Titula sve bliže: Vardy odveo “Lisice” na plus deset

vardy

Jamie Vardy riješio je pitanje pobjednika na ‘Stadionu Svjetlosti’, ‘Lisice’ vezale peti trijumf u nizu nizu i napravile još jedan veliki korak ka tituli prvaka Engleske.

Ranijerijev tim se specijalizovao za pobjede rezultatom 1:0 u finišu sezone. Danas je je u Sunderlandu u 33. kolu Premijer lige odstupio od tog pravila u nadokandi i slavio sa 2:0.

Ključan trenutak meča zbio se u 66. minutu meča kada je Jamie Vardy pobjegao Kabulu nakon odličnog pasa Drinkwatera i u svom stilu zatresao mrežu.

‘Crne mačke’ su imale bolje šanse u prvom poluvremenu, Fabio Borini je bio najopasniji po gol Schmeichela, a najbolju priliku za domaće na meču propustio je rezervista Jack Rodwell deset minuta prije kraja regularnog toka utakmice.

Sunderland je u finišu krenuo na sve ili ništa, to je ostavilo prostor za kontranapade gostiju, Ranijerijev džoker Leonardo Ulloa je bio prvi igrač Leicestera koji je mogao sve da riješi, ali nije bio dovoljno skoncentrisan u završnici.

Imao je i Vardy dobru šansu u 90. minutu da postigne još jedan gol, Vito Mannone je odlično inetervenisao, kao i u sudijskoj nadoknadi kada je bio oči u oči sa rezervistom Amartijem.

Ipak, u 94. minutu nije bilo spasa od Vardyja koji obilazi Mannonea i postavlja konačnih 0:2.

http://dai.ly/x43fv8l

Leicester sada ima 10 bodova više od prvog pratioca Tottenhama, koji svoj meč 33. kola igra protiv Manchester Uniteda na svom ‘White Hart Laneu’. U ovom trenutku, ‘Lisicama’ tri pobjede u prostalih pet kola garantuju titulu šampiona.

Sunderland ostaje u zoni ispadanja, četiri boda manje od Norwicha koji je na sigurnom i sa kojim će dijeliti megdan u idućem kolu na ‘Carrow Roadu’.