Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

završio s liverpoolom

“To bi bilo sjajno”: Engleska legenda otkrila sljedeći Kloppov posao?

Foto: Screenshot/X

Njemački stručnjak osvojio je s Liverpoolom svako takmičenje u kojem ga je vodio, osim Europa lige u kojoj je izgubio finale od Seville

Jurgen Klopp oprostio se od Liverpoola i pitanje je što slijedi u njegovoj karijeri.

Bivši engleski reprezentativac, a danas stručni komentator nogometnih utakmica Gary Lineker tvrdi da su do njega došle informacije prema kojima sljedeći posao proslavljenog Nijemca neće biti trenerski.

Klopp je vodio Liverpool od 2015. godine. U svom je mandatu klubu donio osam trofeja, među kojima i 2020. prvi naslov u Premier ligi, odnosno prvi u engleskom prvenstvu od 1990. godine te 2019. trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka. Liverpool je najjače evropsko klupsko natjecanje te godine osvojio prvi put od 2004.

Njemački stručnjak osvojio je s Liverpoolom svako takmičenje u kojem ga je vodio, osim Evropa lige u kojoj je izgubio finale od Seville. Prije no što je stigao u Liverpool, bio je trener Borussije Dortmund s kojom je od 2008. do odlaska osvojio pet trofeja, među njima i dva za najbolju ekipu Bundeslige. Moguć je njegov povratak u Dortmund, tvrdi Lineker.

“Bit će zanimljivo vidjeti šta će sljedeće napraviti. Mislim da će se prvo odmoriti, vjerujem mu kad kaže da je iscrpljen. Možete vidjeti koliko je trenerski posao zahtjevan. U godinama koje slijede vodit će se bitke ili će klubovi barem stajati u redu nadajući se da ga mogu angažirati”, rekao je Lineker i dodao:

“Čuo sam glasine prema kojima bi on mogao postati predsjednik Borussije Dortmund. To bi bilo sjajno.”