Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kupili ga za 25 lopti, prodali za 35 miliona eura

2313709_w2

Jedna od najvećih nada portugalskog nogometa i do jučer član lisabonske Benfice, Renato Sanches, najnovija je akvizicija Bayerna.

Bavarski je div za mladog Portugalca iskeširao čak 35 miliona eura, a navodno je u borbi za Sanchesa bio i Manchester United, ali šest milijuna eura više presudili su da Portugalac ipak ode u redove njemačkog prvaka.

Bayern je već duže vrijeme pratio karijeru mladog igrača, a za kupovinu se odlučio nakon četvrtfinalnih dvoboja u Ligi prvaka kad su Bavarci nakon dosta problema izbacili lisabonski tim, a u ta dva sureta jedan od najboljih bio je baš Renato.

35 miliona eura ogroman je novac, posebice kad se uzme u obzir da je riječ o tinejdžeru, ali priča dobiva još zanimljivije konture kad se uzme u obzir način na koji je Benfica dovela Sanchesa u klub.

Naime, skauti Benfice imali su tako dobro oko da su ga doveli u svoju akademiju kao devetogodišnjaka i to nakon samo 15 minuta što su ga vidjeli kako igra.

U zamjenu su njegovom tadašnjem klubu Agujas Musgeiri dali 25 lopti. Prije devet godina vrijedio je 25 lopti, sad vrijedi 35 miliona eura.