Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

29-godišnji defanzivac

Toby Alderweireld u Tottenhamu do 2020.

Toby-Alderweireld444

Odlični 29-godišnji defanzivac je prošle sezone imao velikih problema sa povredom, pa je odigrao tek 14 premierligaških utakmica

Belgijski fudbaler Toby Alderweireld ostaće u Tottenham Hotspuru do 2020. godine, nakon što je klub aktivirao mogućnost produženja za godinu dana u važećem ugovor, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očigledno je da rukovodstvo “pijetlova“ ovim potezom želi spriječiti odlazak Alderweirelda, za kojeg se u posljednje vrijeme špekulisalo kako će karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

Odlični 29-godišnji defanzivac je prošle sezone imao velikih problema sa povredom, pa je odigrao tek 14 premierligaških utakmica. No, ove se vratio u staru formu i ponovo je nezamjenjiva karika Tottenhamove odbrane.

Alderweireld je u londonski klub stigao 2015. godine iz Atletico Madrida, koji ga je jednu sezonu poslao na posudbu u Southampton u kojem je primijećen od Tottenhama. Prethodno je nastupao za Ajax u kojem je i počeo profesionalnu karijeru. Za “pijetlove“ je odigrao 138 takmičarskih utakmica i postigao šest golova. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 84 puta uz tri pogotka.