Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomas Rosicky objavio kraj igračke karijere

Tomas Rosicky

Tomas Rosicky (37), proslavljeni češki fudbaler, danas je objavio da završava igračku karijeru, nakon 19 godina u profesionalnom fudbalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rosicky je tokom karijere igrao za prašku Spartu, Borussiju Dortmund i Arsenal, a sa svim klubovima je osvajao trofeje. Za reprezentaciju Češke Republike upisao je 105 nastupa po čemu je treći, iza Petra Cecha i Karela Poborskog.

“Nakon dugog razmišljanja shvatio sam da više ne mogu u potpunosti da pripremim moje tijelo za ono što profesionalni fudbal zahtijeva. Želio bih se zahvaliti Sparti koja me odgojila, jer sam ovdje napravio prve korake u mojoj fudbalskoj karijeri, i što mi je omogućila da se pozdravim od igranja sa mjesta koje najviše volim“, rekao je Rosicky.

Nekada sjajni češki veznjak vratio se u Sparu u augustu prošle godine, a svjetska javnost najbolje ga upoznala tokom decenije u kojoj je nosio dres Arsenala s kojim je osvojio dva FA kupa i jedan Superkup Engleske. Sa Borussijom je 2002. godine bio šampion Njemačke, a sa Spartom dva puta šampion Češke (1999. i 2000. godine). Za najboljeg fudbalera Češke proglašavan je tri puta, 2001, 2002. i 2006. godine.