Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomislav Tomić i zvanično u Olimpiji

tomic

Jedan od najboljih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni Tomislav Tomić i zvanično je postao novi fudbaler slovenačkog viceprvaka Olimpije iz Ljubljane.

Iako se špekulisalo da će ostati u Premijer ligi, Tomić odlučio karijeru nastaviti u slavnom slovenačkom klubu bez obzira na ponude koje je imao iz Belgije i Slovačke.

Povremeni bh. reprezentativac je potpisao ugovor na dvije godine, a Olimpija mu je poželjela mnogo sreće na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

“Žao mi je što odlazim iz Zrinjskog, još više jer je klub pokazao veliku želju za produženjem saradnje. To mi je velika satisfakcija, ali nakon dva naslova prvaka, prelazak u Olimpiju ipak vidim kao novi izazov u karijeri. Želim se iskreno zahvaliti saigračima i trenerima, kao i svim ljudima iz kluba, jer su svi oni jednako zaslužni što je Zrinjski bio toliko uspješan u ovih 18 mjeseci. Naravno, velika hvala i navijačima zbog kojih ću uvijek osjećati posebnu povezanost sa Zrinjskim”, izjavio je Tomić.

Tomić je drugi fudbaler iz Premijer lige koji je potpisao za Olimpiju ovog ljeta, a prije njega isto to učinio je Goran Brkić koji je dosad nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja.