Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

“Topovsko meso” je itekako žilavo, i Messi je to osjetio večeras

messi slavia (1)

Messi je pogodio prečku u prvom poluvremenu nakon sjajne solo acije, a veliku priliku na startu drugog dijela propustio je i Sergi Roberto

Grupna faza Lige prvaka nastavljena je večeras utakmicama 4. kola.

U grupi F Barcelona je na Nou Campu odigrala tek neriješeno 0:0 protiv Slavije iz Praga.

Češki tim je još jednom pokazao kvalitet i hrabrom igrom na Nou Campu pobrao je simpatije neutralnih fudbalskih zaljubljenika. Nakon žrijeba svi su na Slaviju gledali kao na “topovsko meso u grupi smrti”, no ispostavilo se da su oni itekako žilav protivnik. Istina, imala je Barca svoje šanse, ali gosti su potpuno zasluženo priredili veliko iznenađenje.

Messi je pogodio prečku u prvom poluvremenu nakon sjajne solo acije i nevjerovatnog sprinta sa svoje poolovine, a veliku priliku na startu drugog dijela propustio je i Sergi Roberto. U nekoliko navrata odlično je intervenisao i Ondrej Kolar i sačuvao je svoju mrežu.

Slavija je imala nekoliko opasnih napada, ali bez kolosalnih prilika za gol. Na kraju nije bilo golova pa se dodatno zakomplikovala situacija u grupi pred večerašnji okršaj Intera i Borussie Dortmund.

Česi nakon četiri kola i dalje imaju priliku dočepati se nokaut faze, s dva osvojena boda.

Rezultati by SofaScore

U grupi G veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu napravili su fudbaleri Leipziga koji su kao gosti u Sankt Peterburgu savladali Zenit sa 2:0. Strijelci su bili Diego Demme u sudijskoj nadoknadi prvog dijela i Marcel Sabitzer u 63. minuti utakmice.

Leipzig ima devet bodova i vrlo je blizu prolaska u narednu rundu takmičenja.

Rezultati by SofaScore