Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Cityja

Torres stigao u Barcelonu na ljekarski pregled

torres instagram22

Torres je prošle godine za 23 miliona eura stigao u City iz Valencije

Ferran Torres danas bi trebao potpisati za Barcelonu. Nogometaš Manchester Cityja već je stigao u Kataloniju i jutros je odradio liječnički pregled.

Španska Marca otkriva da će početna vrijednost transfera 21-godišnjeg španjolskog reprezentativca biti 55 miliona eura, koje će Barcelona Manchester Cityju isplatiti u četiri rate, od kojih prvu idućeg ljeta. U ugovoru su i četiri klauzule koje ukupnu visinu transfera mogu povećati na 65 miliona. Klauzule će se aktivirati ako Barcelona osvoji Ligu prvaka, a Torres odigra barem 70 posto utakmica, ako osvoji Zlatnu loptu, ako osvoji Zlatnu kopačku i ako ga Barcelona naknadno proda za više od 100 miliona eura.

Torres je prošle godine za 23 miliona eura stigao u City iz Valencije. U godinu i pol dana odigrao je 28 utakmica u engleskoj ligi i zabio devet golova uz četiri asistencije. Ove sezone zbog ozljede stopala nije igrao od kraja septembra, nakon što je u svim takmičenjima u sedam nastupa postigao tri i namjestio dva gola.

Barcelonin trener birao je između Torresa i Danija Olma. Mundo Deportivo piše da je presudilo to što Xavi smatra da je Torres sposobniji od Olma u posljednjoj trećini terena i postizanju golova.