iščašio lakat

Tottenham objavio kada će se Lloris vratiti na teren

lloris

Iako operacija neće biti potrebna, naš kapiten je pretrpio oštećenje ligamenata. Ne očekujemo da će se vratiti treninzima prije kraja 2019. godine

Hugo Lloris, golman i kapiten Tottenham Hotspura biće van terena do kraja 2019. godine zbog iščašenja lakta, ali neće morati na operativni zahvat, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da Lloris, koji se povrijedio u subotu u porazu Tottenhama na gostovanju kod Brightona sa 0:3, neće trenirati do početka sljedeće godine.

Lloris je pao nespretno na ruku, dok je pokušavao da uhvati loptu koja je išla u gol. Pri tome je napravio veliku grešku i ispustio loptu, te omogućio Nealu Maupayju da lagano zatrese mrežu već u trećoj minuti utakmice.

“Iako operacija neće biti potrebna, naše kapiten je pretrpio oštećenje ligamenata. Ne očekujemo da će se vratiti treninzima prije kraja 2019. godine. Pred Llorisom je sada period odmora i rehabilitacije“, saopštili su iz Tottenhama.

Zbog povrede Lloris će propustiti i četiri naredne utakmice Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pred “trikolorima“ su dva duela grupe “H“ u oktobru protiv Islanda i Turske, a zatim još dva u novembru protiv Moldavije i Albanije.