Fudbal

Kasni se s radovima

Tottenhamovi planovi o skorom preseljenju pali u vodu

09/01/2019

Plan je bio da se Spursi tamo presele u septembru 2018. godine, ali radovi na stadionu dosta kasne, tako da će navijači britanskog kluba morati pričekati na povratak na White Hart Lane

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy izjavio je kako se klub neće seliti na novi stadion do marta, a možda i nakon toga dođe do prolongiranja, javlja Anadolu Agency.

Plan je bio da se Spursi tamo presele u septembru 2018. godine, ali radovi na stadionu dosta kasne, tako da će navijači britanskog kluba morati pričekati na povratak na White Hart Lane.

“Htio bih se izviniti našim navijačima i zahvaliti im na strpljenju”, istakao je Levy.

U decembru je nekoliko hiljada navijača s godišnjim ulaznicama dobilo priliku ući na južnu tribinu novog stadiona Spursa.

“Oni koji su bili na tom događaju su zadovoljni. Bilo je sjajno čuti njihove komentare. Mi ćemo sada tražiti dodatna testiranja stadiona kako bi u sljedeće dvije do tri sedmice mogli pružiti nove informacije navijačima”, kazao je Levy.

Novi stadion ima 62.062 mjesta, a, osim utakmica Tottenhama, na njemu će se igrati i mečevi NFL-a, najjače svjetske lige američkog nogometa.

U međuvremenu, Spursi sve domaće utakmice igraju na Wembleyju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.