Britanski mediji

Transfer bomba: Pjanić dobija novog saigrača, a kakav će tek tandem činiti s Ronaldom

pjanic_ronaldo

Daily Mail potvrđuje ovu kombinaciju i piše kako je to itekako izgledan scenarij

Juventus se sprema još jednim megatransferom zatresti fudbalski svijet. Dolazak Cristiana Ronalda u Torino iz Real Madrida prošle sezone bio je glavna vijest, a sada mu u Juventusu planiraju priključiti još jednu veliku zvijezdu i ponovno svima ostalima ukrasti svjetla reflektora.

Engleski i talijanski mediji pišu kako se prvak Italije sprema ponuditi Paula Dybalu i novac za sjajnog napadača Liverpoola Mohameda Salaha.

Dybala se nije previše naigrao od kada je Cristiano Ronaldo stigao u klub. Od kada su doveli sjajnog Portugalca, Dybala je počeo dobivati sve manju minutažu, a time je sve više raslo i njegovo nezadovoljstvo.

Ove sezone skupio je 35 nastupa, ali samo je u 26 utakmica bio u početnoj postavi, a samo 17 puta odigrao svih 90 minuta. U zadnjih pet utakmica samo je jednom bio u početnoj postavi i to kada je Juventus izgubio 2-0 od Genoe, dok je u Ligi prvaka protiv Atletica ostao bez minutaže.

Naravno da je tako mala minutaža natjerala Dybalu da počne razmišljati o odlasku iz Juventusa, a TuttoMercato piše kako će otići u Liverpool u velikoj trampi koja se sprema za ljetni prijelazni rok.

Prema njima, Dybala ne bi imao ništa protiv odlaska u Liverpool, a to je palo kao sjekira u med sportskom direktoru Juventusa Fabiju Paraticiju.

Paratici će tako početi pripremati transfer Salaha u visini od 150 miliona eura s time da će pod račun dati i Dybalu i tako umanjiti cifru za 60 miliona eura. Daily Mail potvrđuje ovu kombinaciju i piše kako je to itekako izgledan scenarij.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.