Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Trebinjci se riješili briga, pomogli su Slobodi i Posušju

New Project – 2022-05-14T171131.519

Pred kraj meča dosuđen je penal za domaće zbog faula nad Spaićem u šesnaestercu

Leotar je ostvario pobjedu u prvoj utakmici 31. kola m:tel Premijer lige BiH nad Rudarom i tako osigurao opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Domaćini su djelovali puno konkretnije u uvodnim minutama, vršili pritisak na goste.

Rudar je svoju šansu tražio u kontranapadima, ali dva puta su u obećavajućim akcijama spriječeni Santos i Jakupović da upute udarac prema golu Puletića.

Najbolju priliku za goste imao je Mandić, koji je sam istrčao ispred Puletića, ali je poslao loptu iznad gola Leotara.

Prva ozbiljnija šansa u drugom poluvremenu desila se tek u 72. minuti, kada je vezista Leotara Sekulović pokušao nakon kornera, ali Dojčinović izbija loptu s gol-linije. Zatim je šut Krstovskog završio tik iznad gola Prijedorčana.

Napadi domaćih urodili su plodom u 76. minuti. Nakon duplog pasa sa Krstovskim, Dujaković pogađa bliži ugao mreže Rudara za vodstvo domaćih – 1:0!

Pred kraj meča dosuđen je penal za domaće zbog faula nad Spaićem u šesnaestercu. Šćekić je prvo odbranio Dujakoviću, ali penal je ponovljen te je Krstovski zatim precizan za 2:0.

Leotar je tako matematički osigurao opstanak u Premijer ligi BiH. Rudaru, pak, predstoje još dva kola da probaju napraviti čudo… Prijedorčani su u izuzetno teškoj situaciji, s obzirom da više ne zavise od svojih rezultata u posljednja dva kola.

Sloboda i Posušje do kraja imaju tri utakmice, i objema ekipa dovoljna će biti jedna pobjeda da ostanu u ligi. Sloboda sutra igra kao domaćin protiv Borca (15,00), a Posušje protiv Zrinjskog (17,00). Radnik, koji je u najtežoj situaciji, u ponedjeljak gostuje na Grbavici. Ekipa iz Bijeljina ima još samo teoretske šanse.