Fudbal

Vladan Milojević

Trener AEK-a: Čestitamo Veležu i promijenit ćemo stranicu

30/07/2021

"Imali smo mnogo prilika, pokušavali smo, ali nismo uspjeli”, rekao je Milojević

AEK je eliminisan u kvalifikacijama za UEFA Konferencijske lige od strane Veleža, koji je bio bolji u izvođenju penala (3:2).

Vladan Milojević, trener grčkog kluba, bio je veoma razočaran nakon utakmice, a istakao je da nije ni trebalo doći do penal-serije.

Inače, AEK je golom u osmoj minutu sudijske nadoknade izborio produžetke, a potom je uslijedilo izvođenje penala.

“Nismo trebali doći do penala. Igrali smo čvrsto, to nije bio uobičajen način. S toliko prilika morali smo postići zgoditak. Teško je, ali život ide dalje. Dobra stvar je što su navijači ponovno došli na stadion i želimo im se zahvaliti. Imali smo mnogo prilika, pokušavali smo, ali nismo uspjeli”, rekao je Milojević i nastavio:

“Ne tražim izgovore, mi smo profesionalci. Morali smo u takvom igrom iskoristiti te prilike, ali nismo. Psiha također igra bitnu ulogu. Rekao sam im da je AEK sjajan tim i da to moraju razumjeti. Vjerujem u ove igrače, rekao sam im da budu skromni i da ćemo imati podršku navijača”.

Osvrnuo se potom na izvođače penala.

“Svi promašeni penali bili su od igrača koji su rekli da mogu šutirati. Je li to umor ili nešto drugo, nije važno. Čestitamo Veležu i promijenit ćemo stranicu. Sutra je novi dan”, istakao je srbijanski stručnjak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.