Remi s Manchesterom

Trener Arsenala prokomentarisao grešku Kolašinca koja ih je koštala pobjede

kolasinac

Kolašinac je odigrao kompletan meč protiv Manchester Uniteda, ali jedna greška koštala je njegov tim pobjede

U derbiju 15. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United i Arsenal odigrali su na Old Traffordu bez pobjednika 2:2.

Nakon niza lošijih igara i rezultata trener Macnchester Uniteda sinoćnju utakmicu počeo je bez Paula Pogbe i Romelua Lukakua u početnom sastavu.

Gosti su vodili dva puta, no u oba navrata United se uspio vratiti nakon samo nekoliko minuta. Prvo je Shkodran Mustafi u 26. minuti doveo “Topnike” u vodstvo, da bi Anthony Martial u 30. izjednačio na 1:1.

U drugom poluvremenu Marcos Rojo u 68. minuti poslao je loptu u vlastiti gol, a samo minutu kasnije za 2:2 pogodio je Jesse Lingard što je na kraju bio i konačan rezultat.

Sead Kolašinac napravio je grešku kod pogotka Crvenih đavola, a trener “topnika” Unai Emery nije bio nezadovoljan njegovom partijom.

– Sead Kolašinac je izašao sa terena spuštene glave, ali sam mu rekao da je imao veoma dobar meč u napadu, da mora biti pozitivan i da nauči neke nove stvari iz ovog, poručio je Emery.

Kolašinac je odigrao kompletan meč protiv Manchester Uniteda, ali jedna greška koštala je njegov tim pobjede.

Liverpool je nastavio svoju utrku s Manchester Cityjem te je nakon sinoćnje gostujuće pobjede 3:1 nad Burnleyjem ponovno na dva boda zaostatka za liderom prvenstva.

Tottenham je na Wembleyju pobijedio Southampton 3:1, a Wolverhampton Chelsea 2:1, nakon što su domaći nogometaši na poluvremenu gubili 1:0.

Utakmice Everton – Newcastle i Fulham – Leicester završile su bez pobjednika identičnim rezultatom 1:1.

Nakon 15 odigranih kola na ljestvici Premiershipa prvi je Manchester City s 42 boda, slijede Liverpool (39), Tottenham (33), Chelsea (31), Arsenal (31), Everton (23), Bournemouth (23), Manchester United (23), itd.