Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pobjede

Trener Barcelone nahvalio Miralema Pjanića

Sad je Pjanić prvi put odigrao cijelu utakmicu u Primeri

Barcelona je u 15. kolu Primere u gostima slavila sa 3:0 protiv Valladolida i skočila na peto mjesto na tabeli.

“Igrali smo ozbiljno, bili fokusirani i kreirali puno prilika. Promijenili smo formaciju kako bismo bili sigurniji u odbrani i što bolje iskoristili bekove. Na početku smo promašili nekoliko prilika, ali u odbrani smo bili sjajni”, rekao je Barcelonin trener Ronald Koeman i osvrnuo se na Lionela Messija koji je imao gol i asistenciju.

“Vidim da je Messi sretan. Naporno radi i bitan je za našu igru. Njegova kreativnost najviše dolazi do izražaja. Svakoj ekipi je potreban igrač poput Messija i presretni smo što ga imamo.”

Nedavno je Koeman objasnio da Miralem Pjanić, bosanskohercegovački veznjak koji je ovog ljeta stigao iz Juventusa, mora čekati svoju priliku. Sad je Pjanić prvi put odigrao cijelu utakmicu u Primeri.

“Bio je dobar. Morao je čekati priliku da odigra cijelu utakmicu jer je konkurencija u veznom redu ogromna. Odigrao je sjajnu utakmicu, bio je jako bitan za naš posjed lopte i u odbrani je bio jako dobar. Imamo dobru ekipu u kojoj je velika konkurencija i možemo sebi dopustiti da rotiramo ekipu.”